Går du med tanker om at købe en ny bolig, og ved du allerede, hvilke område du vil bo i? Så kan du med fordel vælge en lokal boligadvokat. Fordelen ved at vælge en med lokal kendskab er mange. 

Din boligadvokat vil have kendskab til området og kommunens lokalplaner, herunder det område hvor du har planer om at købe en bolig. Det er vigtigt at kende kommunens planer for området, da der kan være noget der kan påvirke din lyst til at købe. Positivt som negativt. Det kan nemlig være planer der gør området mere attraktivt eller sværere at sælge på et senere tidspunkt. Du kan læse mere her https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

Banken og din boligadvokat

En anden fordel ved at bruge en lokal boligadvokat er at han ofte har gode forbindelser til de lokale bankafdelinger. Det betyder at han ofte kan formidle kontakt og evt. stå for forhandlingen, når der skal forhandles lån.

Det kan virke lidt tåbeligt, men selv små ændringer betyder over en årrække en stor økonomisk forskel. Det kan i praksis måske betyde så meget, som at du kan få din nye køkken eller bad finanseret via de forhandlinger.

Tinglysning af skødet

Når du eller din boligadvokat har forhandlet købsaftalen på plads med sælger eller ejendomsmægler skal aftalen tinglyses. Først når tinglysningen er gået igennem er boligen din. Sælgers kreditorer kan i princippet tage pant i boligen indtil da, det gælder også selvom du har overtaget boligen og er flyttet ind. 

Din boligadvokat kan få lavet det nødvendige papirarbejde der sikre at tinglysningen går igennem uden udfordringer. Du betaler et fast gebyr og en promille af købssummen for tinglysningen udover din boligadvokats salær. Selve tinglysningen foregår i dag digitalt og både sælger og køber skal underskrive. Det gøres ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden der gik over til digital tinglysning.