Uanset hvilken bil du har i tankerne, er det vigtigt, at du ud over prisen på selve bilen også har fokus på totalomkostningerne. Det gælder både, hvis det er en ny som en brugt bil du har planer om at købe. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra at jo ældre bilen, er jo højere er totalomkostningerne.

Det er miljø og vægtafgiften som er højere og du kan også forvente, at du skal bruge flere penge på at besøge et autoværksted, hvis det er en bil af ældre dato. Brug derfor også tid på at undersøg hvad det er der typisk skal laves på den type bil.

Er det noget der trods alderen på bilen er noget der er nemt og billigt så er det en situation, men er det noget med dyre reservedele og mange mekanikerregninger, er det endnu et argument for, at man bør bruge flere penge på bilen og derved spare penge på afgifter og regninger. Du kan blandt andet se på brugte biler på Lolland.

Få bilen undersøgt af en mekaniker inden køb

Især hvis det er en brugt bil og du selv ikke har den store forstand på biler eller ved hvordan man reparere den, er det en god ide at bruge penge på at få en uvildig mekaniker til at give den en tjek inden du underskriver købsaftalen. 

Det er vigtigt at huske hvis det er en privat sælger, at så er bilen købt som beset og du er ikke omfattet af en garanti eller købeloven. Det er du til gengæld hvis du køber bilen hos en forhandler. Det er som regel dyrere, men så har bilen ofte også været forbi en mekaniker og fået en kærlig omgang, samtidig med at du er omfattet af både købeloven og der er garanti på bilen.