advertorial

Danskerne har et meget afslappet og liberalt forhold til alkohol, og det kan derfor være svært ikke at få et for stort forbrug af alkohol. Især når de eneste to legitime grunde til ikke at drikke er, at man skal køre bil eller er gravid. Har du en fornemmelse af at din forbrug af alkohol er begyndt at blive for stort, har du mulighed for at få gratis råd og vejleding på et misbrugscenter. Det kan foregå anonymt.

Skal du have en egentlig alkoholbehandling, har centeret brug for din cpr. nr. Det skal bruges i forbindelse med betaling fra kommunen. Du kan læse mere om alkoholbehandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

alkoholbehandling

Alkoholbehandling – indlagt eller døgnbehandling

Har du brug for mere end gode råd til at mindske dit indtag af alkohol og har brug for en egentlig alkoholbehandling, er der flere muligheder alt efter hvor omfattende dit misbrug er. De fleste kan nøjes med at gå i døgnbehandling, som gør det muligt stadig at gå på arbejde og være sammen med ens familie.

Er ens alkoholforbrug derimod meget voldsomt, kan det være nødvendigt at blive indlagt til en overvåget afgiftning først. Det skyldes, at man ikke bare fra den ene dag til den anden kan stoppe med at drikke alkohol, da kroppen er vant til alkoholen og der er risiko for at den går i chok, hvis den ikke får den nødvendige alkohol.

Senere kan den egentlige behandling begynde, hvor der arbejdes på de bagvedliggende årsager til misbruget og give misbrugeren nye og bedre værktøjer, som gør det nemmere at klare hverdagens problemer, uden at ty til alkohol.

Der ydes også hjælp når den egentlige behandling er overstået, men det er muligt forsat at have kontakt med behandlingsstedet. Det skyldes, at mange på grund af ensomhed vælger at gå tilbage til gamle vaner og venner.